تاثیر معماری بر سلامت انسان

تاثیرمعماری بر سلامت انسان

تاثیر معماری بر سلامت انسان

اگر صحبت از آسایش در میان باشد، اولین چیزی که به ذهن شما میرسد چیست؟ پرداخت‌های لوکس، صندلی‌های راحتی مخملی و فضاهای داخلی صاف و صیقلی؟ افراد کمی به دفتر کار خود توجه می‌کنند و متهم احتمالی برای آن، جهل اساسی در ارتباط با تعریف جایگزین برای آسایش و آسودگی است. زمانی به عنوان حالتی از رفاه جسمانی تعریف می‌شود که ناشی از مقررات ضروری برای ساکنین جهت انجام وظایف مختص آن فضا است، واضح است که معماران نقش کلیدی در این زمینه ایفا می‌کنند و این راحتی تنها مربوط به فضاهایی که برای فعالیت‌های اوقات فراغت مناسب باشند، نیست.

 

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • آسایش صوتی
  • آسایش بصری
  • آسایش گرمایی
  • کیفیت هوا
  • منابع، کارایی و رفاه

معماران و طراحان، بدون در نظر گرفتن کیفیت هوای داخلی در دفاتر کار و خانه‌ها، مسئول کیفیت بصری، گرمایی و صوتی فضاها هستند. با توجه به اینکه شهرنشینان در قرن بیست و یکم به طور میانگین نود درصد اوقات خود را در فضاهای داخلی سپری می‌کنند، این کار یک امر بنیادی تلقی می‌شود. ما همواره عواقب فیزیکی، روان‌شناختی و فیزیولوژیکی مربوط به تعادل (یا عدم تعادل) در طراحی محیط‌های داخلی را تجربه می‌کنیم. با این وجود، آسایش گرمایی به نظر واضح است اما متأسفانه آسایش به عنوان یک هدف کلی معماری به طور جدی در نظر گرفته نشده است. فراتر از سنجش جنبه‌های صوتی و بصری در فضای یک ساختمان، معماران باید درک جامعی از مفاهیم پایه داشته باشند که بهترین موارد را عرضه ‌کنند. درک صحیح از تأثیر مصالح انتخابی، بر ارزیابی‌های کیفی در اتاق‌های کنفرانس، تئاترها و غیره می‌تواند تصمیم‌گیری اساسی را بهبود ببخشد و در نتیجه فضاهای بسیار راحت‌تری را به وجود می‌آورد. عوامل آسایش و چگونگی اندازه گیری آنها در ادامه بیان می شود.

 

تاثیر معماری بر سلامت انسان

آسایش صوتی

آسایش صوتی به وسیله یک سطح صدای مناسب مشخص می‌گردد. این امر به معنی عدم حضور صداهای نامطلوب و کیفیت صداهایی که می‌خواهیم بشنویم است. بسته به نوع ساختمان (مسکونی، اداری، آموزشی، بهداشتی، درمانی و یا اقامتی) و نوع فعالیت، باید از معرف های آسایش استفاده کرد.

 

آسایش بصری

نور که برای یک احساس برتر از خوشبختی، امری حیاتی است، معماری را به حیات نمی‌آورد، بلکه حیات را به معماری می‌آورد. وظایف متفاوت به سطح کمیت، نور به خصوصی نیاز دارند؛ توزیع بهینه فضا، به تجربه نور طبیعی و مصنوعی کمک می‌کند. ارتباط بصری با دنیای خارج، ارتباط نزدیکی با ساعت بیولوژیکی بدن ما دارد و همراه با کیفیت داخلی، درک کلی از زیبایی‌شناختی ارائه می‌کند.

 

تاثیر معماری بر سلامت انسان

آسایش گرمایی

آسایش گرمایی توسط درجه حرارت هوا، رطوبت و عدم حضور جریان‌های هوای سرد ناخوشایند تعیین می‌شود. سطوح دمایی ایده‌آل بسته به موقعیت جغرافیایی و فرهنگ، تفاوت می‌کند، اما در حالت کلی، دمای داخلی معادل 21 الی 24 درجه سانتی‌گراد (8/69 الی 75 درجه فارنهایت) مناسب‌ترین دماها هستند.

کیفیت هوا

کیفیت هوا به وسیله میزان تأمین هوای تازه، آلاینده‌ها و عطر و بو تعیین می‌شود. این مورد به طور معمول با اندازه‌گیری غلظت دی اکسید کربن و VOC (ترکیبات آلی فرار) و نیز تعداد ریزذرات و حضور سموم بیولوژیکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

منابع،کارایی و رفاه

با توجه به ادامه روند شهرنشینی و با در نظر گرفتن این موضوع که هر هفته به تعداد 1 میلیون نفر در سراسر جهان به شهرها مهاجرت می‌کنند، ما باید به این امر توجه کنیم که چگونه به صورت پایدار ساخت‌وساز کنیم (از وابستگی شدید به منابع طبیعی بکاهیم)، درحالی‌که سلامت و تندرستی ساکنین را مد نظر قرار دهیم. وضعیت مناسب سلامت، فقط یک نگرانی شخصی نیست؛ افراد ناسالم هزینه بسیار زیادی را به جامعه متحمل می کنند و راندمان را پایین می‌آورند. بر اساس گزارشی توسط ASHRAF (انجمن مهندسین گرمایش، انجمادسازی و تهویه مطبوع آمریکا)، کاهش بیماری‌های تنفسی، آلرژی‌ها و سرماخوردگی معمول می‌تواند ده‌ها میلیارد دلار صرفه‌جویی به همراه داشته باشد و این کار با طراحی آغاز می شود.

 

معماران، سازندگان و پیمانکاران باید از مدیریت پسماندها آگاه باشند، به‌ویژه با توجه به اینکه پروژه‌های انعطاف‌پذیر و بازسازی در حال فراگیر شدن هستند. برخی از راهبردها برای در خاطر نگه‌داشتن هنگام طراحی پروژه جدید و یا مداخلات در پروژه‌های قبلی، شامل برچیدن آسان سیستم‌های ساخت‌وساز مدولار و پیش‌ساخته و پرینت سه‌بعدی و مهم‌تر از همه، رشد استفاده از پتانسیل BIM برای کاهش زمان ساخت، تولید زباله و هزینه‌های لوجستیک است.

کارایی منابع و راحتی می‌تواند به شیوه‌های بسیار دقیق و مهم توسط معماران مدیریت شوند و این فقط یک معرفی صرف به یک بحث بسیار بزرگ‌تر و غنی‌تر است. این اصول بایستی در هر نوعی از آب‌وهوا و انواع مختلفی از ساختمان‌ها به کار گرفته شوند. معماران با این دانش می‌توانند در طراحی‌های پایدار و کارآمد از لحاظ انرژی، پیشگام شوند. مزیت دیگر این کار؛ با کاهش ضایعات در فرآیندهای ساختمانی مرتبط با اصول اساسی آسایش، شما همچنین به یک دنیای هوشمندانه تر و با وابستگی کمتر به منابع کمک خواهید کرد.

ما باید به عنوان معمار تلاش کنیم تا فاصله دانشی مابین خود و مشاورین متخصص را کاهش داده و مفاهیم ساده برای بیان مشکلاتی که باید با آن‌ها مواجه شویم را یاد بگیریم. این وظیفه‌شناسی نه تنها به کاربران ساختمان کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در پایداری و گردش ایفا می‌کند.

 

مطالب مرتبط

پاسخ

});